Sproesser, Gudrun
Forschungsvorhaben
Organisationseinheiten
Berufsbeschreibung
Nachname
Sproesser
Vorname
Gudrun
Name
33 Ergebnisse
Suchergebnisse Publikationen
Gerade angezeigt 1 - 10 von 33
- VeröffentlichungZeitschriftenartikelDo nutrition knowledge, food preferences, and habit strength moderate the association between preference for intuition and deliberation in eating decision-making and dietary intake?(2023) Sproesser, Gudrun; Aulbach, Matthias; Gültzow, Thomas; König, Laura M.Erschienen in: Applied Psychology: Health and Well-Being. Wiley. 2023, 15(3), pp. 957-982. ISSN 1758-0846. eISSN 1758-0854. Available under: doi: 10.1111/aphw.12419
- VeröffentlichungZeitschriftenartikelTraditional and modern eating in older adults : a comparison between an urban and rural sample from Gujarat, Western India(2022) Sproesser, Gudrun; Bhangaokar, Rachana; Ruby, Matthew B.; Fischler, Claude; Rozin, Paul; Schupp, Harald T.; Renner, BrittaErschienen in: Health Psychology and Behavioral Medicine. Routledge, Taylor & Francis Group. 2022, 10(1), pp. 818-836. eISSN 2164-2850. Available under: doi: 10.1080/21642850.2022.2116327
- VeröffentlichungZeitschriftenartikelSimilar or different? : Comparing food cultures with regard to traditional and modern eating across ten countries(2022) Sproesser, Gudrun; Ruby, Matthew B.; Arbit, Naomi; Akotia, Charity S.; dos Santos Alvarenga, Marle; Bhangaokar, Rachana; Furumitsu, Isato; Hu, Xiaomeng; Schupp, Harald T.; Renner, Britta et al.Erschienen in: Food Research International. Elsevier. 2022, 157, 111106. ISSN 0963-9969. eISSN 1873-7145. Available under: doi: 10.1016/j.foodres.2022.111106
- VeröffentlichungZeitschriftenartikelOpen Science und gute wissenschaftliche Praxis in der gesundheitspsychologischen Lehre(2022) Sproesser, Gudrun; König, Laura M.; Strahler, Jana; Tibubos, Ana N.; Kubiak, ThomasErschienen in: Psychologische Rundschau. Hogrefe & Huber. 2022, 73(1), pp. 28-29. ISSN 0033-3042. eISSN 2190-6238. Available under: doi: 10.1026/0033-3042/a000568
- VeröffentlichungZeitschriftenartikelPreference for Intuition and Deliberation in Eating Decision-making : Scale validation and associations with eating behavior and health(2021) König, Laura M.; Sproesser, Gudrun; Schupp, Harald T.; Renner, BrittaErschienen in: British Journal of Health Psychology (BJHP). Wiley. 2021, 26(1), pp. 109-131. ISSN 1359-107X. eISSN 2044-8287. Available under: doi: 10.1111/bjhp.12460
- VeröffentlichungZeitschriftenartikel"I'm eating healthy now" : The relationship between perceived behavior change and diet(2021) Szymczak, Hermann; Keller, Lucas; Debbeler, Luka J.; Kollmann, Josianne; Lages, Nadine C.; Sproesser, Gudrun; Gollwitzer, Peter M.; Schupp, Harald T.; Renner, BrittaErschienen in: Food Quality and Preference. Elsevier. 2021, 89, 104142. ISSN 0950-3293. eISSN 1873-6343. Available under: doi: 10.1016/j.foodqual.2020.104142
- VeröffentlichungBeitrag zu einem SammelbandEntendendo o comer tradicional e o moderno(2021) Sproesser, Gudrun; Ruby, Matthew B.; Arbit, Naomi; Akotia, Charity; Alvarenga, Marle; Bangaokar, Rachana; Furumitsu, Isato; Imada, Sumio; Schupp, Harald T.; Renner, Britta et al.Erschienen in: ALVARENGA, Marle, ed., Liane DAHÁS, ed., César MORAES, ed.. Ciência do comportamento alimentar. Santana de Parnaíba: Editora Manole, 2021, pp. 355-370. ISBN 9786555760071
- VeröffentlichungZeitschriftenartikelThe Relationship Between Healthy Eating Motivation and Protein Intake in Community-Dwelling Older Adults With Varying Functional Status(2020) Rempe, Hanna M.; Sproesser, Gudrun; Gingrich, Anne; Skurk, Thomas; Brandl, Beate; Hauner, Hans; Renner, Britta; Volkert, Dorothee; Sieber, Cornel C.; Freiberger, Ellen et al.Erschienen in: Nutrients. Molecular Diversity Preservation International (MDPI). 2020, 12(3), 662. eISSN 2072-6643. Available under: doi: 10.3390/nu12030662
- VeröffentlichungZeitschriftenartikelEssverhalten gestern und heute : Ein konzeptueller Rahmen für traditionelles und modernes Essverhalten(2020) Sproesser, Gudrun; Ruby, Matthew B.; Arbit, Naomi; Akotia, Charity S.; dos Santos Alvarenga, Marle; Bhangaokar, Rachana; Furumitsu, Isato; Hu, Xiaomeng; Schupp, Harald T.; Renner, Britta et al.Erschienen in: Der Lebensmittelbrief. LID - Lebensmittel-Informations-Dienst GmbH. 2020, 31, pp. 3-6. ISSN 0940-1091
- VeröffentlichungZeitschriftenartikelWhy We Eat What We Eat : Assessing Dispositional and In-the-Moment Eating Motives by Using Ecological Momentary Assessment(2020) Wahl, Deborah R.; Villinger, Karoline; Blumenschein, Michael; König, Laura M.; Ziesemer, Katrin; Sproesser, Gudrun; Schupp, Harald T.; Renner, BrittaErschienen in: JMIR mHealth and uHealth. JMIR Publications Inc.. 2020, 8(1), e13191. eISSN 2291-5222. Available under: doi: 10.2196/13191