Sproesser, Gudrun
Forschungsvorhaben
Organisationseinheiten
Berufsbeschreibung
Nachname
Sproesser
Vorname
Gudrun
Name
11 Ergebnisse
Suchergebnisse Publikationen
Gerade angezeigt 1 - 10 von 11
- VeröffentlichungZeitschriftenartikelSimilar or different? : Comparing food cultures with regard to traditional and modern eating across ten countries(2022) Sproesser, Gudrun; Ruby, Matthew B.; Arbit, Naomi; Akotia, Charity S.; dos Santos Alvarenga, Marle; Bhangaokar, Rachana; Furumitsu, Isato; Hu, Xiaomeng; Schupp, Harald T.; Renner, Britta et al.Erschienen in: Food Research International. Elsevier. 2022, 157, 111106. ISSN 0963-9969. eISSN 1873-7145. Available under: doi: 10.1016/j.foodres.2022.111106
- VeröffentlichungZeitschriftenartikelOpen Science und gute wissenschaftliche Praxis in der gesundheitspsychologischen Lehre(2022) Sproesser, Gudrun; König, Laura M.; Strahler, Jana; Tibubos, Ana N.; Kubiak, ThomasErschienen in: Psychologische Rundschau. Hogrefe & Huber. 2022, 73(1), pp. 28-29. ISSN 0033-3042. eISSN 2190-6238. Available under: doi: 10.1026/0033-3042/a000568
- VeröffentlichungZeitschriftenartikel"I'm eating healthy now" : The relationship between perceived behavior change and diet(2021) Szymczak, Hermann; Keller, Lucas; Debbeler, Luka J.; Kollmann, Josianne; Lages, Nadine C.; Sproesser, Gudrun; Gollwitzer, Peter M.; Schupp, Harald T.; Renner, BrittaErschienen in: Food Quality and Preference. Elsevier. 2021, 89, 104142. ISSN 0950-3293. eISSN 1873-6343. Available under: doi: 10.1016/j.foodqual.2020.104142
- VeröffentlichungBeitrag zu einem SammelbandEntendendo o comer tradicional e o moderno(2021) Sproesser, Gudrun; Ruby, Matthew B.; Arbit, Naomi; Akotia, Charity; Alvarenga, Marle; Bangaokar, Rachana; Furumitsu, Isato; Imada, Sumio; Schupp, Harald T.; Renner, Britta et al.Erschienen in: ALVARENGA, Marle, ed., Liane DAHÁS, ed., César MORAES, ed.. Ciência do comportamento alimentar. Santana de Parnaíba: Editora Manole, 2021, pp. 355-370. ISBN 9786555760071
- VeröffentlichungZeitschriftenartikelEssverhalten gestern und heute : Ein konzeptueller Rahmen für traditionelles und modernes Essverhalten(2020) Sproesser, Gudrun; Ruby, Matthew B.; Arbit, Naomi; Akotia, Charity S.; dos Santos Alvarenga, Marle; Bhangaokar, Rachana; Furumitsu, Isato; Hu, Xiaomeng; Schupp, Harald T.; Renner, Britta et al.Erschienen in: Der Lebensmittelbrief. LID - Lebensmittel-Informations-Dienst GmbH. 2020, 31, pp. 3-6. ISSN 0940-1091
- VeröffentlichungZeitschriftenartikelPositive Self-perceptions of Aging Promote Healthy Eating Behavior Across the Life Span via Social-Cognitive Processes(2019) Klusmann-Weißkopf, Verena; Sproesser, Gudrun; Wolff, Julia K; Renner, Britta; Neupert, ShevaunErschienen in: Journals of Gerontology Series B: Psychological Sciences and Social Sciences. 2019, 74(5), pp. 735-744. ISSN 1079-5014. eISSN 1758-5368. Available under: doi: 10.1093/geronb/gbx139
- VeröffentlichungZeitschriftenartikelMeasuring eating motives in older adults with and without functional impairments with The Eating Motivation Survey (TEMS)(2019) Rempe, Hanna M.; Sproesser, Gudrun; Gingrich, Anne; Spiegel, Alexandra; Skurk, Thomas; Brandl, Beate; Hauner, Hans; Renner, Britta; Volkert, Dorothee; Sieber, Cornel C. et al.Erschienen in: Appetite. 2019, 137, pp. 1-20. ISSN 0195-6663. eISSN 1095-8304. Available under: doi: 10.1016/j.appet.2019.01.024
- VeröffentlichungZeitschriftenartikelThe positive eating scale : relationship with objective health parameters and validity in Germany, the USA and India(2018) Sproesser, Gudrun; Klusmann-Weißkopf, Verena; Ruby, Matthew B.; Arbit, Naomi; Rozin, Paul; Schupp, Harald T.; Renner, BrittaErschienen in: Psychology & health. 2018, 33(3), pp. 313-339. ISSN 0887-0446. eISSN 1476-8321. Available under: doi: 10.1080/08870446.2017.1336239
- VeröffentlichungZeitschriftenartikelSpheres of moral concern, moral engagement, and food choice in the USA and Germany(2017) Arbit, Naomi; Ruby, Matthew B.; Sproesser, Gudrun; Renner, Britta; Schupp, Harald T.; Rozin, PaulErschienen in: Food Quality and Preference. 2017, 62, pp. 38-45. ISSN 0950-3293. eISSN 1873-6343. Available under: doi: 10.1016/j.foodqual.2017.06.018
- VeröffentlichungZeitschriftenartikelThe behavioral signature of snacking : a visual analysis(2017) Wahl, Deborah R.; Villinger, Karoline; Sproesser, Gudrun; Schupp, Harald T.; Renner, BrittaErschienen in: The European Health Psychologist. 2017, 19(5), pp. 355-357. ISSN 2225-6962