Sproesser, Gudrun
Forschungsvorhaben
Organisationseinheiten
Berufsbeschreibung
Nachname
Sproesser
Vorname
Gudrun
Name
22 Ergebnisse
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- VeröffentlichungZeitschriftenartikelUnderstanding traditional and modern eating : the TEP10 framework(2019) Sproesser, Gudrun; Ruby, Matthew B.; Arbit, Naomi; Akotia, Charity S.; Alvarenga, Marle Dos Santos; Bhangaokar, Rachana; Furumitsu, Isato; Hu, Xiaomeng; Schupp, Harald T.; Renner, Britta et al.Erschienen in: BMC Public Health. 2019, 19(1), 1606. eISSN 1471-2458. Available under: doi: 10.1186/s12889-019-7844-4
- VeröffentlichungZeitschriftenartikelThe Eating Motivation Survey in Brazil : Results from a sample of the general adult population(2019) Sproesser, Gudrun; Moraes, Jéssica M.; Renner, Britta; Alvarenga, MarleErschienen in: Frontiers in Psychology. Frontiers Media. 2019, 10, 2334. eISSN 1664-1078. Available under: doi: 10.3389/fpsyg.2019.02334
- VeröffentlichungZeitschriftenartikelPositive Self-perceptions of Aging Promote Healthy Eating Behavior Across the Life Span via Social-Cognitive Processes(2019) Klusmann-Weißkopf, Verena; Sproesser, Gudrun; Wolff, Julia K; Renner, Britta; Neupert, ShevaunErschienen in: Journals of Gerontology Series B: Psychological Sciences and Social Sciences. 2019, 74(5), pp. 735-744. ISSN 1079-5014. eISSN 1758-5368. Available under: doi: 10.1093/geronb/gbx139
- VeröffentlichungZeitschriftenartikelMeasuring eating motives in older adults with and without functional impairments with The Eating Motivation Survey (TEMS)(2019) Rempe, Hanna M.; Sproesser, Gudrun; Gingrich, Anne; Spiegel, Alexandra; Skurk, Thomas; Brandl, Beate; Hauner, Hans; Renner, Britta; Volkert, Dorothee; Sieber, Cornel C. et al.Erschienen in: Appetite. 2019, 137, pp. 1-20. ISSN 0195-6663. eISSN 1095-8304. Available under: doi: 10.1016/j.appet.2019.01.024
- VeröffentlichungZeitschriftenartikelThe positive eating scale : relationship with objective health parameters and validity in Germany, the USA and India(2018) Sproesser, Gudrun; Klusmann-Weißkopf, Verena; Ruby, Matthew B.; Arbit, Naomi; Rozin, Paul; Schupp, Harald T.; Renner, BrittaErschienen in: Psychology & health. 2018, 33(3), pp. 313-339. ISSN 0887-0446. eISSN 1476-8321. Available under: doi: 10.1080/08870446.2017.1336239
- VeröffentlichungZeitschriftenartikelThe Eating Motivation Survey : results from the USA, India and Germany(2018) Sproesser, Gudrun; Ruby, Matthew B.; Arbit, Naomi; Rozin, Paul; Schupp, Harald T.; Renner, BrittaErschienen in: Public health nutrition. 2018, 21(3), pp. 515-525. ISSN 1368-9800. eISSN 1475-2727. Available under: doi: 10.1017/S1368980017002798
- VeröffentlichungZeitschriftenartikelWhat Constitutes Traditional and Modern Eating? : The Case of Japan(2018) Sproesser, Gudrun; Imada, Sumio; Furumitsu, Isato; Rozin, Paul; Ruby, Matthew B.; Arbit, Naomi; Fischler, Claude; Schupp, Harald T.; Renner, BrittaErschienen in: Nutrients. 2018, 10(2), 118. eISSN 2072-6643. Available under: doi: 10.3390/nu10020118
- VeröffentlichungZeitschriftenartikelDescribing the Process of Adopting Nutrition and Fitness Apps : Behavior Stage Model Approach(2018) König, Laura M.; Sproesser, Gudrun; Schupp, Harald T.; Renner, BrittaErschienen in: JMIR mhealth and uhealth. 2018, 6(3), e55. eISSN 2291-5222. Available under: doi: 10.2196/mhealth.8261
- VeröffentlichungZeitschriftenartikelSpheres of moral concern, moral engagement, and food choice in the USA and Germany(2017) Arbit, Naomi; Ruby, Matthew B.; Sproesser, Gudrun; Renner, Britta; Schupp, Harald T.; Rozin, PaulErschienen in: Food Quality and Preference. 2017, 62, pp. 38-45. ISSN 0950-3293. eISSN 1873-6343. Available under: doi: 10.1016/j.foodqual.2017.06.018
- VeröffentlichungZeitschriftenartikelSelf-Other Differences in Perceiving Why People Eat What They Eat(2017) Sproesser, Gudrun; Klusmann-Weißkopf, Verena; Schupp, Harald T.; Renner, BrittaErschienen in: Frontiers in Psychology. 2017, 8, 209. eISSN 1664-1078. Available under: doi: 10.3389/fpsyg.2017.00209